Θρήνος Και Θλίψη Για Το 11 Μηνών Αγοράκι. Νεκρό Λόγω Ηλιθιότητας Γονέων…

Πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μολυνθούν με την ασθένεια σε νεαρή ηλικία ώστε να αποκτήσουν ανοσία στην ασθένεια πριν γίνουν ενήλικοι.

Πράγματι, κάποιες οικογένειες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συναναστρέφονται με φίλους που έχουν ανεμοβλογιά ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν την ασθένεια.

«Θέλεις σίγουρα να αποκτήσεις ανοσία στην ανεμοβλογιά πριν γίνεις ενήλικας γιατί μετά τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.» είπε ο Rodney E. Willoughby, παιδίατρος.

Σήμερα, οι γιατροί δεν συμφωνούν με την πρακτική αυτή όχι μόνο γιατί υπάρχει ένα ασφαλές και αποδοτικό εμβόλιο για να προστατεύσει το παιδί από την ασθένεια, αλλά και γιατί η έκθεση στην ασθένεια αυτή μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Παρόλο που δεν συμβαίνει συχνά, κάποια παιδιά με ανεμοβλογιά μπορούν να καταλήξουν με επιπλοκές όπως πνευμονία, εγκεφαλίτιδα, σύνδρομο τοξικού σοκ, μολύνεις στα οστά και τις αρθρώσεις, βακτηριακές μολύνσεις του δέρματος και ακόμα και θάνατο.

Στην περίπτωση αυτή, ένα 11χρονο αγοράκι έπαθε εγκεφαλικό αφού μολύνθηκε με τον ιό.

Το μικρό αγόρι είχε εκτεθεί στον ιό από τα αδέρφια του, που δεν είχαν ανοσία και είχαν κολλήσει την ασθένεια μερικούς μήνες πριν.

Το ανώνυμο αγόρι, που δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε στην εντατική αφού η μητέρα του παρατήρησε πως το δεξί του χέρια και πόδι ήταν αδύναμα αφού είχε ξυπνήσει μετά τον απογευματινό του ύπνο.

Οι γιατροί παρατήρησαν επίσης πως δυσκολευόταν να κουνήσει το πρόσωπό του, που είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα εγκεφαλικού.

Ευτυχώς, το αγόρι επιβίωσε αλλά είναι πιθανό να έχει νευρολογικές βλάβες ή να πάθει άλλο εγκεφαλικό στο μέλλον.

«Όλοι νομίζουν πως είναι εύκολη ασθένεια. Υπάρχουν όμως πολλές επιπλοκές. Η ανεμοβλογιά μολύνει τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο και προκαλεί φλεγμονές. Αυτό μπορεί να μειώσει την ροή αίματος στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό.»

Επειδή το μωρό ήταν πολύ μικρό για να κάνει το εμβόλιο, οι ειδικοί πιστεύουν πως το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να το προστατέψει ήταν τα μεγαλύτερα αδέρφια του να είχαν κάνει εκείνα το εμβόλιο.

Όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των σχολείων, οι γιατροί προτρέπουν τους γονείς να κάνουν έγκαιρα τα εμβόλια στα παιδιά τους. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για την υγεία των παιδιών τους αλλά και των συμμαθητών και των φίλων τους.

Πηγή via true

«Σκεπάσου Ή Κατέβα Από Το Αεροπλάνο» Είπε Αεροπορική Σε 21χρονη Όταν Είδαν Τι Φορούσε

Τύχη Βουνό! – Αγόρασε Αποθήκη Για 500 Δολάρια Που Του Επιφύλασσε Έκπληξη 7,5 Εκατομμυρίων (Βίντεο)