Πέντε αξιοθαύμαστοι επώνυμοι Έλληνες που έχουν παιδιά με ιδιαιτερότητες! (φωτό)

Υποκλινόμαστε στο Μεγαλείο τους..

Ποτέ δεν ζήτησαν κάτι τέτοιο, άλλωστε. Ισότιμοι συμπολίτες μας κι αυτοί, το μόνο που ζητούν είναι μια αυτονόητη αντιμετώπιση η οποία δεν εμπεριέχει αποκλεισμούς. Δεν δίστασαν να μιλήσουν δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους, θέλοντας να δώσουν δύναμη και σε άλλους γονείς.

1. Γιώργος Γεωργίου

Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος συγκλόνισε όταν μίλησε μπροστά στις κάμερες για τη σπάνια ασθένεια του παιδιού του. Ο 35χρονος γιος του Τάσος , ένα πανέξυπνο και χαρισματικό παιδί, βρίσκεται σήμερα σε αναπηρική πολυθρόνα, καθώς πάσχει από τη νόσο «Αταξία του Φρίντριχ». Το 1992 οι γονείς πήγαν το παιδί στην Αγγλία, όπου οι γιατροί τους ενημέρωσαν για την κληρονομική αυτή πάθηση και την εξέλιξή της. Μάλιστα, τότε, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Γεωργίου, από τη μεγάλη του στεναχώρια είδε μέσα σε μια νύχτα να πέφτουν τα δόντια του και ν’ ασπρίζουν τα μαλλιά του.

2. Γιώργος Δασκουλίδης

Ο τραγουδιστής και η σύζυγός του Χέιλι υιοθέτησαν ένα παιδί από το ΠΙΚΠΑ δείχνοντας περίσσευμα ψυχής. Στην πορεία το ζευγάρι χώρισε, αλλά διατηρεί άψογες σχέσεις για το καλό του Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος είναι σήμερα δεκατριών χρονών, ενώ όταν υιοθετήθηκε ήταν 1,5 έτους και αντιμετώπιζε κινησιολογικά προβλήματα . Όμως, ο Γιώργος Δασκουλίδης και η Χέιλι πίστεψαν στις δυνατότητες αυτού του παιδιού και το στήριξαν, προφέροντας απλόχερα την αγάπη τους. Τώρα το παιδί είναι αρκετά καλά , η κατάστασή του βελτιώθηκε κατά 90% και έχει καταφέρει να ξεπεράσει αρκετά από τα προβλήματα που είχε.

3. Γιάννης Βούρος

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά πολλές φορές για το μεγάλο του γιο Στέφανο, που γεννήθηκε δίχως δάχτυλα στα πάνω και κάτω άκρα. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε ο Γιάννης Βούρος το πρώτο πράγμα που είπε στο γιο του ήταν: «Ή θα μείνεις στη γωνία και θα σε λυπούνται ή θα βγεις μπροστά και θα γίνεις παράδειγμα προς μίμηση». Και πράγματι ο Στέφανος έμαθε από μικρός να κάνει τα πάντα μόνος του. Σπούδασε, πήγε στο Εδιμβούργο για μεταπτυχιακό και εργάζεται σήμερα σε μια διαφημιστική εταιρεία. Ο 29χρονος Στέφανος μεταδίδει τη θετική του ενέργεια και σε άλλους, καθώς είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Π., ενός οργανισμού που στόχο έχει να εξοικειώνει και να ευαισθητοποιεί τον κόσμο με τις αναπηρίες.

4. Κατερίνα Παπακώστα

Η βουλευτής δηλώνει περήφανη για το γιο της Κωνσταντίνο, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του, ο 34χρονος πλέον Κωνσταντίνος μπορεί να μην έχει τη φυσική δραστηριότητα ενός μέσου άντρα της ηλικίας του, αλλά διακατέχεται από μια υπερβάλλουσα νοητική δραστηριότητα, που πραγματικά τον κάνει ξεχωριστό. Τελείωσε με πολλά βραβεία και διακρίσεις τις σπουδές του και σήμερα είναι πλέον Διδάκτωρ Βιολόγος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

5. Νένα Χρονοπούλου

Η ηθοποιός κάνει αγώνα για τα παιδιά ΑΜΕΑ και τα δικαιώματά τους, καθώς ο μονάκριβος γιος της Χρήστος είναι ένα παιδί με ιδιαιτερότητες. Η Νένα έφερε στη ζωή πρόωρα το γιο της που μπήκε στη θερμοκοιτίδα και πάλεψε για να ζήσει, καθώς ήταν μόλις 25 εβδομάδων και τεσσάρων ημερών. Ο μικρός της ήρωας βγήκε νικητής διαψεύδοντας τις αρνητικές προβλέψεις. Ο Χρήστος σήμερα είναι 12 ετών και εξελίσσεται καθημερινά. Είναι πιο εκδηλωτικός στα συναισθήματα, μιλάει περισσότερο, ενώ τον βοηθά σημαντικά η επαφή του με το νερό και τη μουσική. Ο σύζυγός της Τάσος Μητρόπουλος στηρίζει την ίδια και το παιδί σε κάθε τους βήμα.

ΠΗΓΗ goldbar43

Ξεχάστε τη Στέλλα! Η Νέα παίκτρια Eρωτικoύ ριάλιτι είναι κράμα Μιζεράκη – Βαλαβάνη (Pics)

9 Εύκολα Κόλπα Καθαρισμού που θα Κάνουν το Μπάνιο σας να Λάμπει και να Μυρίζει Φρεσκάδα