Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος, λέει ντοκιμαντέρ της Amazon

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος λέει ένα νέο ντοκιμαντέρ της Αmazon που παρουσιάζει έναν Ιησού εντελώς  διαφορετικό από εκείνο που ξέραμε από τις Γραφές.

Ειδικότερα, το νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime ισχυρίζεται πως ο Μεσσίας των χριστιανών ήταν στην πραγματικότητα Έλληνας φιλόσοφος που έζησε την ίδια περίοδο και φημολογείται ότι ανέστησε νεκρούς.

Με βάση τη μίνι-σειρά Bible Conspiracies (Συνωμοσίες της Βίβλου), οι μαρτυρίες για τη ζωή του Ιησού και τα φερόμενα ως θαύματά του ενδέχεται να αποτελούν προϊόν σύγχυσης με τη ζωή και το έργο του Απολλώνιου Τυανέα.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του Bible Conspiracies, οι ομοιότητες μεταξύ των δύο ανδρών είναι ύποπτα πολλές και είναι πιθανό ο πραγματικός, «θαυματουργός» Ιησούς να ήταν ο Απολλώνιος Τυανέας που ήταν ελληνικής και όχι εβραϊκής καταγωγής.

Το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί ότι ο Ιησούς υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, ωστόσο προτείνει πως ο άνθρωπος, ο οποίος παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη ως ο «Υιός του Θεού» και κάνει θαύματα πεθαίνοντας πάνω στον σταυρό, έχει βασιστεί στη ζωή του Απολλώνιου και όχι του Χριστού.

Ο Απολλώνιος γεννήθηκε, το αργότερο, το 3π.Χ στην κεντρική Ανατολία. Τόσο ο Χριστός όσο και ο Απολλώνιος ήταν κήρυκες και θρυλείται πως έκαναν θαύματα. Και οι δύο είχαν μακριά γένια.

Η μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ, εξηγεί ότι ο Απολλώνιος συγκέντρωσε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακολούθων κάνοντας θαύματα, με παρόμοιο τρόπο με εκείνον που αποδίδεται στον Ιησού.

«Έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και απαρνήθηκε τις σεξουαλικές επαφές με γυναίκες, το κρέας και το κρασί. Δεν φορούσε παπούτσια και είχε αφήσει τα μαλλιά του και τα γένια του να μακρύνουν (…) Έγινε αναμορφωτής και έφτιαξε το σπίτι του στον Ναό του Ασκληπιού».

Η φήμη του εξαπλώθηκε χάρη στη σοφία του και ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος ορκίστηκε να υψώσει ναούς και αγάλματα για να τον τιμήσει.

«Στον ίδιο αποδίδεται πως ανέστησε νεκρούς και μίλησε για πράγματα εκτός των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Και, σε αντίθεση με τον Ιησού, υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως ο Απολλώνιος όντως υπήρξε».

Οι πρώτες κριτικές θεατών αλλά και τα σχόλια για το ανατρεπτικό και αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ είναι στην πλειονότητά τους αρνητικά.

[lifo

12 έξυπνοι γρίφοι για έξυπνα παιδιά αλλά και για μεγάλους

Εικόνα από την Ελλάδα του 2019: Νεαρή κάνει βουτιά σε κάδο σκουπιδιών, ψάχνοντας για φαγητό!