Κορονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις , Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

Κορονοϊός: Kλινικές μελέτες για τέσσερις πιθανές θεραπείες

Αναφορά στις κλινικές μελέτες που τρέχουν ήδη για τέσσερις πιθανές θεραπείες της πανδημίας αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιός έχει μολύνει πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει σκοτώσει 20.000, ενώ απηύθυνε έκκληση για προστατευτικό εξοπλισμό σε ιατρικό προσωπικό που εργάζεται για να σώσει ζωές.

Δείτε την gallery:

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 26.621 ανθρώπους από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 21.00 απόψε, είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 572.040 άνθρωποι σε 183 χώρες και εδάφη.

Ο αριθμός αυτός δεν αντικατοπτρίζει τα πραγματικά κρούσματα, δεδομένου ότι πολλές χώρες εξετάζουν πλέον μόνο τους ασθενείς εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία. Από τους ασθενείς που είχαν βρεθεί θετικοί, τουλάχιστον 124.400 θεωρείται ότι έχουν πλέον αποθεραπευτεί.

Μέσα σε 24 ώρες, σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό, αναφέρθηκαν σε όλον τον κόσμο 3.328 νέοι θάνατοι και 66.457 κρούσματα.

Σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, προέτρεψε τις χώρες να μην χρησιμοποιούν φάρμακα που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντια στον Covid-19.

«Για να υποστηρίξουμε το κάλεσμα μας σε όλες τις χώρες να λάβουν επιθετικά μέτρα σε ότι αφορά τα τεστ και την αναγνώριση των φορέων του ιού δουλεύουμε με έντονο ρυθμό για την αύξηση της παραγωγής και της διαθεσιμότητας των διαγνωστικών τεστ σε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΟΥ το εμβόλιο κατά του Covid 19 είναι ακόμα περίπου 18 μήνες μακριά. «Στο μεταξύ, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη για θεραπείας που μπορούν να θεραπεύσουν ασθενείς και να σώσουν ζωές».

Κορωνοϊός: «Κόψτε τα μακριά νύχια». Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Μια 16χρονη «Έσβησε» Από Κορωνοϊό. Πώς Ο Βήχας Της Στέρησε Τη Ζωή