Γιατί θα πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου φακές

Φακές, ένα όσπριο υποτιμημένο σε πολλές οικογένειες και τραπέζια με υψηλή πρωτεΐνη και πλήθος θρεπτικών συστατικών. Είναι πλούσιες σε αμινοξέα και όταν συνδυαστούν με ρύζι η ψωμί παρέχουν πρωτεΐνες ίσες με αυτές του κρέατος.

Από την άλλη πλευρά, οι φακές είναι μια πλούσια πηγή ινών, φυτικώ ινών και είναι εξαιρετικά αδιάλυτες, γεγονός που βοηθά στην κανονική λειτουργία των εντέρων και του φολικού οξέος, επειδή ένα φλιτζάνι βραστό φακές μπορεί σχεδόν να καλύψει πλήρως τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων.

Περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες θειαμίνης, βιταμίνης Β-6, φωσφόρου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και μαγγανίου και είναι πλούσια σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά.

Οι φακές, όπως και άλλα όσπρια, είναι πλούσιες σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες – χρειάζονται μόνο 1 φλιτζάνι για να παρέχουν 15 γραμμάρια φυτικών ινών που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Επιπλέον, δεν είναι μόνο καλές για τις φυτικές ίνες, αλλά επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ και μαγνήσιο που περιέχονται σε αυτά, βοηθώντας έτσι την υγεία της καρδιάς (πρόληψη στεφανιαίων καρδιακών παθήσεων και καρδιαγγειακών παθήσεων).

Και για να μην ξεχάσουμε ένα φλιτζάνι φακές περιέχει μόνο 230 θερμίδες.

Ημεγάλη κατανάλωση τυριών έχει μία σπάνια παρενέργεια

Και όμως σε αυτές τις χώρες δεν υπάρχει κανένας νεκρος απο κορονοϊό