Αυτή η 59 χρονη ετοιμοθάνατη χιμπατζινα ήταν τοσο άρρωστη που αρνούνταν την τροφή. Προσέξτε τη γίνεται όταν την πλησιάζει ένας παλιός της φίλος.

Σε ηλικία 59 ετών, ο ήλιος έλαμπε πάνω από έναν χιμπατζή που ονομάζεται Mama. Πάρα πολύ αδύναμη για να φάει ή να πιει, η Mama δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να μείνει μόνη της και να φύγει ειρηνικά.
Γεννημένη στη φύση γύρω στο 1957, η Mama μεταφέρθηκε στις Κάτω Χώρες από τη Γερμανία το 1971. Ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Royal Burgers στο Arnhem της Ολλανδίας.
Σύμφωνα με τους φροντιστές της, η Mama ήταν μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Έχει καθιερωθεί γρήγορα ως η κυρίαρχη στην αποικία των χιμπατζήδων και ήταν η πιο διάσημη χιμπατζής στον ζωολογικό κήπο.

 


Τώρα βρίσκεται στο κρεβάτι, απορρίπτοντας την τροφή ή το νερό. Η Mama γνώριζε ότι το τέλος της ήταν κοντά, όπως και η υπόλοιπη αποικία της, που είχε ήδη αποχαιρετήσει.
Αλλά υπήρχε ένας σημαντικός άνθρωπος στη ζωή της, ο καθηγητής Jan van Hooff, που ακόμα δεν του είχε πει αντίο. Ο Van Hoof την γνώρισε το 1972 και ήταν συνιδρυτής της αποικίας χιμπατζήδων στο ζωολογικό κήπο.
Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, ο Van Hooff επισκέφθηκε τον αγαπημένο του χιμπατζή. Αδύναμη και αποσυρμένη, άργησε να συνειδητοποιήσει την παρουσία του αγαπημένου φίλου της.
Καθώς ο van Hooff της μιλούσε με ήπια και ήρεμη φωνή, η Mama άρχισε να τον παρατηρεί. «Μαμα;» ψιθύρισε ο van Hooff, χαϊδεύοντας απαλά τον αδύναμο ώμο της και προσφέροντάς της κάτι για φαγητό.
Υπήρχε κάτι οικείο στη μυρωδιά, τον ήχο της φωνής του και περιέργως, η Mama γύρισε το κεφάλι της. Οι αναμνήσεις άρχισαν να πλημμυρίζουν και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον εαυτό της. Παρακολουθήστε παρακάτω.
Το πρόσωπό της είχε ένα τεράστιο χαμόγελο και μίλησε, σηκώνοντας το χέρι στο κεφάλι του αγαπημένου της. Το παράξενο αυτό ζευγάρι αγκαλιάστηκε, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια όλων στο διαδίκτυο.
Η επίσκεψη του Van Hooff έγινε ακριβώς στην ώρα της, καθώς η μαμά πέθανε από γηρατειά τον Απρίλιο του 2016. Ο ζωολογικός κήπος θρήνησε την απώλεια του παλαιότερου χιμπατζή σε αιχμαλωσία στις Κάτω Χώρες.

«Η Mama ήταν η «μεγάλη κυρία» της αποικίας των χιμπατζήδων», δήλωσε ο ερευνητής Frans de Waal στους NL Times. «Έχει μια εξαιρετικά ισχυρή και κυρίαρχη προσωπικότητα, έτσι όλοι την αγαπούσαν».

Πηγή

Και όμως συμβαίνει – Η Μαμά πέθανε… 154 likes, 65 comments.

10 διάσημοι που σkoτwσαν άνθρωπο (κατά λάθος ή επίτηδες)