Οι άνθρωποι στην Κίνα χρησιμοποιούν αηδιαστικό «λάδι υδρορροής» από τους υπονόμους για να μαγειρέψουν φαγητό

Εκτός από το να βλέπει κανείς υπέροχα μέρη και αξιοθέατα, ένας μέρος της απόλαυσης ενός τουρίστα είναι να δοκιμάζει εξωτικά φαγητά και σπεσιαλιτέ του προορισμού που έχει επιλέξει να επισκεφτεί.

Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στην Κίνα, θα θέλετε να δοκιμάσετε φανταστικά street foods, όπως είναι τα baozi (παραδοσιακά κινέζικα ζυμαρικά), φίδι, πόδια πάπιας και κοτόπουλου, chou doufu, tiao , και φυσικά, τηγανητά noddles.

Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να είστε λίγο πιο προσεκτικοί σχετικά με το πώς επιλέγετε τους πωλητές τροφίμων – ειδικά μετά το τελευταίο σκάνδαλο τροφίμων που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με πηγές, οι πωλητές τροφίμων και τα εστιατόρια του δρόμου χρησιμοποιούν λάδι υδρορροής για το μαγείρεμα.

 

Αυτό, είναι κάποια υγρή ουσία που εξάγεται από τους υπονόμους και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του εμπορικού, μαγειρικού ελαίου, το οποίο είναι συνήθως πολύ πιο ακριβό. Παρόλο που είναι παράνομο, λένε ότι είναι συνηθίζεται πολύ στην Κίνα.

 

Αυτή η αηδιαστική πρακτική γίνεται από αδίστακτους ιδιώτες στη χώρα, για πώληση φθηνότερου ελαίου στους καταναλωτές.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι πωλητές τροφίμων κάνουν ακόμη και το δικό τους λάδι υδρορροής για να εξοικονομήσουν επιπλέον δαπάνες.

Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, ακόμη και αν συγκριθεί με το καθαρό έλαιο, καθώς φαίνονται και έχουν ακριβώς την ίδια γεύση.

 

Στην αγορά, το υδρογονανθράκων πωλείται για μόλις 940 δολάρια ο τόνος, ενώ το έλαιο εμπορικής ποιότητας πωλείται 1.500 δολάρια – εξοικονομούν περίπου 560 δολάρια. Οι συνέπειες αυτού βέβαια, είναι να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ατόμων.

 

 

Περιττό να πούμε ότι η κατανάλωση τροφίμων που τηγανίζονται με αυτό το βρώμικο έλαιο μπορεί να είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Το λάδι περιέχει ρύπους, παθογόνους παράγοντες και άλλα δυνητικά θανατηφόρα χημικά.

 

 

1 στα 10 γεύματα στην Κίνα, μαγειρεύονται με τη χρήση υδρογονανθράκων. Έτσι, αν επισκεφθείτε τη χώρα σύντομα, να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί σχετικά με την επιλογή φαγητού που θα κάνετε!

Παρακολουθήστε το βίντεο και δείτε πώς φτιάχνεται το λάδι υδρορροής:

Credit: elitereaders.com

Κάντε ΑΥΤΗ την άσκηση για 4 Λεπτά και Μεταμορφώστε το Κορμί σας, Μόλις σε 1 Εβδομάδα!

Έκτακτο Στρατός: Αυτά είναι τα 23 Σημεία όπου θα Πρέπει να Παρουσιάζονται Όλοι οι Οπλίτες.